укр рус eng

Генеральний директор ТОВ « Інтерфом», Київська обл., м. Обухів
Генеральний директор ТОВ « Інтерфом», Київська обл., м. Обухів - Володимир Миколайович Шпільов

Після ретельного аналізу Закону України « Про недержавне пенсійне забезпечення » ми дійшли висновку, що маємо зацікавленість у забезпеченні наших працівників додатковими недержавними пенсіями.

Чому це цікаво для підприємств узагалі та нашого підприємства зокрема? Тому що це можливість створити додаткове стимулювання працівників, підвищити продуктивність їх праці, залучити та закріпити висококваліфіковані кадри на будь-якій ділянці виробництва та паралельно ще й з менш ити баз у оподаткування . Ф актичн о, це підвищення заробітної плати , але зі значною економією для підприємства на сплаті податків .

Справа в тому, щ о кош ти, які перераховуються підприємством до недержавних пенсійних фондів у якості внесків на користь своїх працівників, відносяться на валові витрати підприємства у межах 15% від заробітної плати працівника. Ці кошти не відносяться на фонд оплати праці, а отже, з них не здійснюються відрахування до Пенсійного фонду України, фонду соціального страхування на випадок непрацездатності, фонду страхування на випадок безробіття, фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

На нашому підприємстві досить великі обсяги випуску продукції забезпечує порівняно невелика кількість працівників – дещо більше 150. Я кожного працівника знаю особисто в обличчя. Ми намагаємось створити таку атмосферу, у якій кожному працювати буде приємно. Так, на нашому підприємстві запроваджена серйозна система премій за різні виробничі досягнення. А можливість ще й надати працівникам пенсію від заводу ми вирішили неодмінно використати.

Специфікою невеликих, але ефективних підприємств, до яких належить і наше, є те, що такі підприємства мають економічні можливості і потребу участі у недержавному пенсійному забезпеченні, але єдиним раціональним способом участі є стати вкладником недержавного пенсійного фонду, адже створювати власний корпоративний фонд недоцільно. Тому наше підприємство прийняло рішення перераховувати внески на користь наших працівників до відкритого недержавного пенсійного фонду «ВСІ» .

До речі, перевагою підприємств з невеликим штатом є можливість кожному працівникові особисто роз'яснити сутність недержавного пенсійного забезпечення і цим підвищити його мотивацію та впевненість у майбутньому. Упевнений, ці наші витрати в кінцевому результаті повернуться значно більшими прибутками від підвищення продуктивності праці вдячних людей.
Уплатить взнос Личный кабинет Стать участником